NP3 Fastigheter AB expanderar i Gävle

NP3 fastigheter har köpt fastigheten Näringen 18:8 med ett underliggande fastighetsvärde på cirka 20 Mkr genom bolaget Fastighets AB Rederihuset.

Fastigheten är belägen i ett attraktivt industriområde i Gävle, omfattar drygt 4 300 kvadratmeter logistiklokaler och är fullt uthyrd till Privab. Säljare av fastigheten är det lokala bolaget Localis Fastigheter. Tillträde sker den 2 maj 2013.

– Det är en affär i enlighet med vår strategi, NP3 har ett prioriterat mål för 2013 att växa i Gävle. Fastigheten har ett gott läge på Alderholmen, den är precis renoverad och anpassad för den nya hyresgästen vilket ger oss en trygg investering säger Andreas Nelvig, VD NP3 Fastigheter.

NP3 Fastigheter äger fastigheter för cirka 1,3 miljarder kronor varav ca en tredjedel är butik, en tredjedel industri/logistik och en tredjedel kontor och övrigt. NP3 är idag representerade i Sundsvall/Timrå, Gävle, Östersund, Härnösand, Örnsköldsvik, Falun och i Borlänge.

NP3 Fastigheter har som målsättning att växa till 4-5 miljarder kronor till och med 2014 på den norrländska fastighetsmarknaden.