NP3 Fastigheter köper fastigheter i Gävle till ett värde av 100 Mkr

NP3 Fastigheter AB har köpt bolaget Cederlöfs Fastigheter AB med ett underliggande fastighetsvärde på över 100 Mkr. De 6 fastigheterna är väl samlade i Sörby Urfjäll och genererar en god direktavkastning.

NP3 Fastigheter tillträdde aktierna per 1/5 2011 och betalning av aktierna sker delvis med en riktad nyemission till huvudägarna i Cederlöfs Fastigheter AB. Samtidigt tillträder Per-Olof Jämtberg styrelsen i NP3 Fastigheter på den extra bolagsstämman som beslutar om emissionen.

– Det känns otroligt spännande att tillträda ett nytt marknadsområde, Gävle är en stad som vi i NP3 Fastigheter tror mycket på och vi ser fram emot fler affärer i Gävle, säger VD Andreas Nelvig.

– Vi ser stora möjligheter i affären där vi får en bra direktavkastning men framförallt får vi tillgång till lokal kompetens i Gävle, främst via Per-Olof Jämtberg som har en lång erfarenhet i branschen men även bland de övriga delägarna. Att få tillgång till deras erfarenhet och lokalkännedom gör att vi kan fortsätta växa med riktigt bra affärer, fortsätter Andreas.

– Vi ser stor potential i vår investering i NP3 Fastigheter och det skall bli väldigt inspirerande att vara en aktiv part i den tilltänkta expansionen av NP3, säger Per-Olof Jämtberg.