NP3 hyr ut drygt 2000 kvm i Gävle

NP3 Fastigheter har tecknat ett femårigt hyresavtal med BGA Videoproduktion AB på Sörby Urfjäll i Gävle om ca 2150 kvm med en option om att hyra ut ytterligare ca 2700 kvm. BGA tillträder lokalen den 1:a augusti 2016. Innan tillträde kommer en del mindre anpassningar genomföras i lokalen.

Den förhyrda ytan är en av lokalerna som Ericsson lämnade för några år sedan och där Alfta Frakt hyr fram till årsskiftet 2015/2016. 

BGA är ett lokalt förankrat och expansivt företag som framförallt har ökat sin försäljning via e-handeln senaste året. I våra lokaler ger vi dem en möjlighet att växa i sin egen takt och vi ser med spänning fram emot att utvecklas tillsammans med BGA, säger Tove Wahlén, affärsansvarig i Gävle

BGA är ett familjeföretag grundat i Gävle 1993. Huvudkontoret ligger fortfarande i Gävle men bolaget har sedan starten expanderat och finns nu på nio orter. BGA Videoproduktion är marknadsledande i Sverige på överföring av analogt material som Super 8 & Videoband till digitalt format. Utöver kärnverksamheten har BGA två kompletterande e-handelssajer: BGA Fotocenter som framkallar bilder och gör förstoringar samt BGA Fotobutik som säljer fotoramar & album.

Per den 30 september hade NP3 57 000 kvadratmeter uthyrbar yta i Gävle med ett hyresvärde om 53 MSEK.

För ytterligare information kontakta:

Andreas Nelvig, Verkställande direktör, telefon 070-31 31 798, andreas@np3fastigheter.se

NP3 är ett kassaflödesorienterat fastighetsbolag med fokus på kommersiella förvaltningsfastigheter med hög direktavkastning i norra Sverige. Totalt uthyrningsbar yta uppgår till cirka 574 000 kvm fördelat på 148 fastigheter inom segmenten handel, industri/logistik, kontor och specialfastigheter. Fastighetsbeståndet är indelat i sex marknadsområden: Sundsvall, Gävle, Dalarna, Östersund, Umeå och Luleå. Fastighetsvärdet uppgår till drygt 4 miljarder kronor. NP3-aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer på www.np3fastigheter.se