Rickard Backlund tillträder som ordförande i NP3 Fastigheter

Rickard Backlund fd koncernchef på Aberdeen Property Investors tillträder som ordförande i det nya fastighetsbolaget NP3 Fastigheter AB med fokus på att skapa Sveriges långsiktigt mest lönsamma fastighetsbolag. Bolaget har fokus på norra Sverige och på starka kassaflöden.

Den 31 december 2010 genomfördes den första affären genom förvärvet av fem fastigheter från Norrlandspojkarna Fastighets AB. Affären genomfördes delvis som apport vilket i dagsläget gör Norrlandspojkarna Fastighets AB till största ägare. Tanken är att under tre år växa från dagens 250 Mkr till 4 000 Mkr i underliggande fastighetsvärde via nya institutionella delägare.

– Det känns fantastiskt att bolaget kommit på plats, nu ser vi fram emot nya, spännande förvärvsmöjligheter för NP3 Fastigheter, säger VD Andreas Nelvig.

– NP3 Fastigheter är ett bolag där vi skall knyta ihop det entreprenöriella kunnandet lokalt med institutioners krav på transparens, rapportering och uppföljning för att på så vis vara ett bra placeringsalternativ för institutioner och personer som tror på Norrland och vill ha en hög direktavkastning, säger Rickard Backlund.

– Vi sitter just nu i ett antal förhandlingar både när det gäller apporter och köp av fastigheter men även med utvalda bolag och institutioner som vill gå in som delägare och det är riktigt positiva signaler vi får – Norrland är en region som många tror på säger Andreas och Rickard.

Pangea Property Partners har varit rådgivare vid bildandet av NP3 Fastigheter AB.